Tips & tricks van 't Stoepje Bakker Patrick Koelewijn
Geplaatst op: 17 jun 2022

Bewaar en afbakadvies van 't Stoepje Bakker Patrick Koelewijn

Heb jij een van 't Stoepje Bakker Patrick Koelewijn lekkere broden in huis maar heb je er eigenlijk nog wel een vraag over? Hoe lang kan ik dit brood bewaren, op welke temperatuur moet ik hem afbakken of hoe kan ik het brood het best bewaren? 

Dan ben je nu op de juiste pagina terecht gekomen. Hieronder geven wij je namelijk wat tips & tricks en hopen we dat jouw vraag beantwoord wordt. Is dit niet het geval? Dan mag je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen! 

Bewaaradvies 

Onze verse broden kunnen met gemak drie dagen bewaard worden in een plastic zak of afgesloten broodtrommel. Het brood kan ook bewaard worden in een papieren zak waardoor de korst knapperiger blijft. Het brood wordt dan wel sneller oud. Bewaar brood niet in de koelkast, dan veroudert het snel. 

Om brood langer te kunnen bewaren kan het uiteraard ingevroren worden, dan kan het minimaal een maand meegaan. 
Heeft u afbakbroodjes gekocht? U kunt ze 2 – 3 dagen bewaren, mits goed afgesloten en op een droge en donkere plek.  
Onze verse koeken zoals de gevulde koeken en haverkoeken kunnen zo’n 5 dagen bewaard worden in een goed afgesloten zak of trommel, op een donkere plek. 

Het wordt aanbevolen om vlees houdende producten zoals de ham kaas croissant en het kipsatébroodje op de dag van aankoop te consumeren.

Opwarmadvies/bakadvies

Onze algemene tip: Bak een brood, dat nog niet afgebakken is, 6 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Iedere oven is weer anders, wij adviseren dus wel om de oven in de gaten te houden, wellicht gaat het bij jou oven net even anders. 
Wil je een brood na een aantal dagen even oppiepen? Dan is onze tip:

  • * Maak de korst even nat onder de kraan. 
  • * Plaats het brood enkele minuten in een voorverwarmde oven op 200°.
  • * Laat het brood een momentje afkoelen tot kamertempratuur.
  • * Geniet heerlijk van uw vernieuwde opgepiepte brood!

Afbakbroodjes kunt u afbakken in een voorverwarmde oven van 200 ºC gedurende 6 – 8 minuten. 

Gevoelige producten

Een aantal van onze broden heeft een speciale behandeling nodig, die ervoor zorgt dat je zo lang en zo lekker mogelijk van het product kunt genieten. 

  • * Slankelijntje

TIP voor alle Slankelijntje-fans. Onze Slankelijntjes zijn hartstikke vers, dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk zo houden. Bewaar de broodjes daarom gekoeld, zeker bij warm weer. De Slankelijntjes bevatten veel vocht, dus in de koeling blijven ze lekker en vers!
Ons advies:

Wil jij binnen 2 dagen van je Slankelijntjes gaan genieten?
👉 Bewaar ze in de koelkast.
Toch liever voor een later moment bewaren?
👉 Leg ze dan in de vriezer.

Uiteraard dienen ook de roomproducten zoals onze slofjes, roombroodjes en pudding croissants in de koelkast bewaard te worden als deze niet op de dag van aankoop geconsumeerd worden.

Leg producten zoals onze kaas uienkruiers, belegde focaccia ’s en worstenbroodjes in de koelkast als je ze niet dezelfde dag nog gaat consumeren. Warm ze even op de in de oven voor 5 – 6 minuten op 180 ºC.

Worstenbroodjes, frikandelbroodjes, etc. kunnen ook even in de magnetron opgewarmd worden. 
 

Meer nieuws